Sportelen 50+

Het concept sportelen

Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de 50-plussers niet aan sport doet. Bloso startte daarom in het voorjaar 2009, onder de slogan ‘Sportelen, Beweeg zoals je bent', met de sensibiliseringscampagne voor 50-plussers. In deze campagne wordt de nadruk gelegd op het sporten op eigen niveau (eigen maat, eigen ritme, eigen tempo) en op het belang van sociale contacten en plezierbeleving via de sport. Er is immers herhaaldelijk aangetoond dat fysiek actief blijven een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit, ook op latere leeftijd. 

 

Sporteltoer 2019

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Stabroek en Schoten van de Sportregio Antwerpse Kempen slaan dit jaar opnieuw de handen in elkaar, en stellen de Sporteltoer 2019 voor. Deze Sporteltoer biedt 50- plussers een hele waaier aan beweegmogelijkheden aan. Tijdens zes verschillende sporteldagen kan je, op verschillende data en in verschillende gemeenten, proeven van allerlei gekende en nieuwe sporten en dit steeds op jouw tempo. 
Opgelet: inschrijven is verplicht! 

Andere activiteiten sporteltoer

Sporteldag Essen: 25 april 2019

Sporteldag Brasschaat: 2 mei 2019

Petanquetornooi: 5 september 2019

Sporteldag Stabroek: 3 oktober 2019

Sporteldag Schoten: 14 november 2019

 

Bij iedere deelname krijg je een stempel. Bij 4 stempels krijg je een cadeau en maak je kans op een weekend ter waarde van 189 euro. Meedoen is dus de boodschap

Wil je graag meer informatie of wil je inschrijven kijk dan in de brochures onderaan of neem contact op met de sportdienst.