Cyclocrossparcours De Merel

Wist je dat het gemeentebestuur sinds kort beschikt over een permanent cyclocrossparcours op het domein van de Merel?

Het is een uitdagend crossparcours met een lengte van 1,5 km dat permanent toegankelijk is voor alle sportievelingen. TIP: je neemt best een crossfiets of mountainbike mee want je komt onderweg enkele pittige obstakels tegen zoals enkele ingegraven boomstammen, een echt wasbord, een zandstrook ... Momenteel wordt er nog hard gewerkt om nog enkele extraatjes toe te voegen zoals een heuse zandberg, een schuilhok, een startbord en de nodige bewegwijzering. Bij de aanleg en realisatie van het parcours werd de gemeente bijgestaan door de expertise van het WAC team.

Omdat we trots mogen zijn op deze nieuwe verwezenlijking, willen we dat vieren! We nodigen alle sportievelingen uit op zondag 30 september om 12.30 uur in Domein De Merel (ingang via de Schippersdreef). De schepen van sport, Daan De Veuster, zal u graag voorzien van een toelichtend woordje om 12.30 uur. De gemeente zal dan samen met de aanwezigen een toast uitbrengen.

Het WAC team organiseert voor deze gelegenheid de allereerste TRY-OUT jeugdwedstrijd op het parcours. Er zijn wedstrijdjes voor de jeugd in verschillende reeksen, maar ook voor jeugd-recreanten zijn er aparte reeksen voorzien. Waarom probeer je zelf niet eens? Alle sportieve kids welkom!

Meer informatie over de uurregeling van de wedstrijdjes en inschrijvingen via www.wacteam.be

Wees vrij om jouw aanwezigheid te melden via het WAC facebook evenement: https://www.facebook.com/events/516772338746181