Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing

Brechtenaren die na de coronacrisis fysiek en mentaal sterk willen blijven maar niet goed weten hoe dit vol te houden, kunnen gerust zijn. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica zorgen ervoor dat laagdrempelige coaching via het project "Bewegen Op Verwijzing" kan doorgaan. 

Lees meer
Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Bouw jij mee aan het bruisende sportieve leven in Brecht? Neen, we zoeken geen supersportvrouw of -man …Vooral interesse in het Brechtse sport-en beweegbeleid en enthousiasme voor sport zijn belangrijk.

Lees meer
Vele sportsterren op het Sportgala!

Vele sportsterren op het Sportgala!

De mooiste gala-outfits mochten nog eens bovengehaald worden. Op het Gala van de Brechtse sportsterren schitterden de absolute top van de Brecht sportsterren voor één keertje ook op de rode loper. 6 van hen gingen achteraf ook met een STER-award naar huis. Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Lees meer
Lessenreeksen sport najaar

Lessenreeksen sport najaar

Zin in sport? In september starten weer enkele leuke sportieve lessenreeksen op (bv Fit kid, rugschool, seniorengym, start-to-run ...). De inschrijvingen verlopen deze keer rechtstreeks via de zelfstandige lesgevers en niet meer via de sportdienst.

Lees meer
Sportgala

Gemeente Brecht zoekt straffe sportprestaties!

Ken jij een straffe sportmadam? Of is je zoon kampioen geworden in 2022? Of misschien behaalde je eigen sportteam wel een knappe overwinning? Wij zijn op zoek naar alle opmerkelijke en straffe sportprestaties in onze gemeente!Lees meer
runnin'brecht

Start2Run lessenreeks (0-5 km)

Ga samen met familie en vrienden de uitdaging aan om 5 km te lopen in 10 lessen onder professionele begeleiding van Runnin’Brecht. Wie gaat er dit jaar mee voor een sportieve uitdaging?! Hop hop gas erop!Lees meer
samen sport je meer

Samen sport je meer!

Wil je echt starten met sporten in 2023? 🤸 Zoek een sportbuddy! Want #samensportjemeer.Lees meer

Sportraad

Omschrijving

De sportraad is een gemeentelijk adviesorgaan. Op eigen initiatief of op vraag van het college of de gemeenteraad levert de sportraad advies over belangrijke dossiers inzake sport. Enkele voorbeelden daarvan zijn de uitbouw van de sportinfrastructuur, de opmaak van reglementen, de verdeling van de subsidies voor sportverenigingen,... De sportraad staat ook in voor de belangenverdediging van de Brechtse sportclubs en sportbeoefenaars. 

Naast deze taken neemt de sportraad een actieve rol op in de voorbereidingen en ondersteuning van enkele activiteiten waaronder de Brechtse Stratenloop en het Gala van de Brechtse sportsterren. De sportraad doet ook nieuwe voorstellen aan het gemeentebestuur op gebied van sportbeoefening.

Samenstelling

Elke vertegenwoordiger van een vereniging, instelling of organisatie die sportieve activiteiten ontplooit op het grondgebied van de gemeente kan zich aansluiten bij de sportraad. Ook individuele sporters of deskundigen inzake sport die woonachtig zijn in de gemeente Brecht kunnen zich aansluiten.

De sportraad telt momenteel 8 stemgerechtigde leden. Zij komen een 8-tal keer per jaar samen.

De schepen van sport en een afgevaardigde van de Brechtse sportdienst wonen de vergaderingen bij als waarnemer.

Verslagen

 

Aansluiten bij de sportraad?

Indien je wil aansluiten bij de Sportraad, vul dan het online aanvraagformulier in