80 procent korting op vrijetijdsactiviteiten

80 % korting, iets voor jou?

= wanneer je een deelnameprijs betaalt voor een bepaalde activiteit of je betaalt lidgeld aan een vereniging, betaalt de gemeente hiervan 80 % terug!

Aan kinderen tot 18 jaar = maximale terugbetaling verleend van 200 euro per jaar.

Aan volwassenen vanaf 19 jaar = maximale terugbetaling verleend van 100 euro per jaar.

Enkel de toegang tot de activiteit wordt gedeeltelijk terugbetaald, niet de consumpties of vestiairekosten.

Val jij onder één van onderstaande categorieën? 

o categorie 1

De gerechtigden op een verhoogde tegemoetkoming van de ziekte- en invaliditeitsverzekering (bewijs via een recent en geldig attest van het ziekenfonds).

o categorie 2

Personen in een (collectieve) schuldbemiddeling (bewijs via een recent en geldig attest van sociale dienst van het ocmw).

o categorie 3

Rechthebbenden na sociaal onderzoek door sociale dienst van het OCMW en daarbij toekenning krijgen van rechten door middel van een doorverwijsbrief (jaarlijks moet doorverwijsbrief afgeleverd worden).

 

Activiteiten

De activiteiten worden onderverdeeld in culturele activiteiten, sportactiviteiten en jeugdactiviteiten. Enkel niet-gemeentelijke activiteiten komen in aanmerking. Voor een korting op de gemeentelijke terugbetaling, ben je in de mogelijkheid om een UiTPAS (met kansentarief) aan te kopen. Lees hier alles over via www.vanpoldertotkempen.be

Komen niet in aanmerking:

  • activiteiten georganiseerd door een commerciële culturele organisator (zoals festivals, Plopshow van Studio100, fitnesscentra, …);
  • activiteiten georganiseerd door een niet-erkend organisator van culturele, jeugd- en sportieve activiteiten;
  • natuur- en educatieve activiteiten;
  • bijwonen van sportwedstrijden;
  • de aanschaf van materiaal (sportkledij, uniform, muziekinstrumenten);
  • activiteiten georganiseerd door de aanvragende organisaties komen niet in aanmerking (met uitzondering van groepsactiviteiten georganiseerd door De Kar en eetcafé De Schakel).

Hoe aanvragen?

Meer informatie via welzijn@brecht.be.