Themaroutes

Themaroutes

Hier volgen enkele tips om je verblijf onvergetelijk te maken!

  • Brecht 100 jaar geleden!

Zoals overal is ook in Brecht de tijd niet blijven stil staan. Ben je nieuwsgierig hoe Brecht er 100 jaar geleden uitzag? Dan is de fietsroute 'Zoek de vijf verschillen. Brechts verleden in oude postkaarten' op jouw lijf geschreven. Duik terug in de tijd en ontdek Brecht in het begin van de 20ste eeuw.

  • Brechts militair erfgoed

Zoals in de meeste steden en gemeenten hebben de Eerste en de Tweede Wereldoorlog in Brecht hun sporen nagelaten. Het project 'Om nooit te vergeten ...' zet al deze relicten op een rijtje en laat je kennismaken met het militaire verleden van Brecht. De verschillende routes per deelgemeenten of de route door heel de gemeente zijn geschikt voor fietsers. De gehele route heeft een afstand van ongeveer 75 km, per deelgemeente bedraagt de afstand ongeveer 25 km

  • Monumentenroute
     
  • Voor de kindjes is er een kinderboek. Wandel samen met Kik en Eek, geniet het lokale erfgoed, van het samen zijn met je (klein)kinderen en los samen de leuke opdrachtjes op! 
     
  • Natuurtips

Ga wandelen in de Brechtse Heide en stap binnen in de wereld van rust van de zusters Trappistinnen. Je kan hun winkeltje met onder andere ambachtelijke zeep en kaarsen bezoeken of een heuse retraite boeken.

Bezoek het natuurgebied Kooldries-Hoofsweer en ontdek de geliefde habitat van onder andere de zeldzame kamsalamander, observeer het kleilandschap vanop de nieuwe steiger of spot onopgemerkt vogels langs de unieke kijkwand. Of wandel je liever door het domein De Merel en ontdek de boeiende geschiedenis van dit gebied?

Fiets langs het jaagpad van kanaal Dessel-Schoten en picknick onderweg op een van de banken.

Ontdek de fair trade ecocyclo fietroutes. Deze brengen je langs de fairtradeplekjes in Brecht, Sint-Lenaarts, Sint-Job-in-'t-Goor, Loenhout en Wuustwezel. Er zijn twee fietslussen beschikbaar in een brochure.

  • Striproute

Gek op strips? Of benieuwd naar het kruim van de stripwereld uit de regio? Fiets dan de intergemeentelijke Striproute langs favoriete stripfiguren. Je kan kiezen uit een meerdaagse grote lus of afzonderlijke kleinere lussen. Kijk vooraf op de website voor tijdelijk en actuele belevingstips.
 

Naast deze 'aanraders' zijn er ook heel wat wandelingen en fietstochten waarmee je Brecht kan ontdekken!