Wandelen

Wandelen

  • Wandelroutes

Wil je Brecht te voet beter leren kennen? Dan kunnen onze wandelroutes je zeker op weg helpen, deze vindt u in de bibliotheek van Brecht.
Per thema zijn er wandelingen uitgewerkt, zoals de antitankgracht, de steenbakkerij en Brecht-centrum.

Ook het natuurgebied Kooldries-Hoofsweer kan je te voet gaan ontdekken. Een uitgestippelde wandelroute laat je kennis maken met fauna en flora in dit reservaat.

Probleem melden ? www.brecht.be/meldingen

  • Wandelingen op kindermaat

Wil je graag met je gezin op stap gaan in Brecht? Kik en Eek brengen het lokaal erfgoed tot leven in vier wandelingen (1 tot 6 km). Wandel met Kik de kikker en Eek de eekhoorn mee door Brecht-centrum, Sint-Lenaarts, de Brechtse Heide en het Groot Schietveld.

  • Wandelingen voor iedereen

Wandelen gebeurt vaak langs onverharde wegen die niet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom biedt toerisme Brecht twee wandelroutes aan die voor iedereen geschikt zijn. Op deze manier kunnen rolstoelgebruikers en gezinnen met buggy’s Brecht ook te voet ontdekken.
Eén wandeling 'Schooldries' leidt je rond in Brecht-centrum. De andere, het 'Uiltjespad' laat je genieten van de mooie deelgemeente Sint-Job-in-‘t-Goor. 

  • Wandelnetwerken

Er zijn twee wandelkaarten (op basis van knooppunten) opgenomen in het toeristisch aanbod: Kempense Hoven en Kempense Heide. Beide bieden wandelingen aan door verschillende gemeenten waaronder Brecht, te verkrijgen in de bibliotheek in Brecht.

Probleem melden of op zoek naar actuele route-info? www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/fietsen-en-wandelen/meldpunt-routedokter.html

  • Gegidste of begeleide wandelingen

Op zoek naar een wandeling met gids? Dan kan je terecht bij de VMPA gidsen en Natuurpunt
Beide natuurverenigingen en dienstencentra 't Sluisken en De Lindenboom organiseren verschillende wandelingen in Brecht.

Gezondheidswandelingen:

Elke eerste woensdag van de maand organiseert 't Sluisken een wandeling. Vertrek om 14.00u. bij Gasthuisstraat 11, Brecht.

Elke vierde donderdag van de maand organiseert De Lindeboom een wandeling van 3 tot 5 km. Vertrek om 13.30u. bij Kerklei 18a, Sint-Job-in-'t-Goor.