Gemeentelijke uitleendienst

In de gemeentelijke uitleendienst kan je tal van materialen uitlenen, een lijst vind je onderaan in het uitleenreglement. Maar, enkel verenigingen en wijkcomités die aangesloten zijn bij een gemeentelijke adviesraad en Brechtse onderwijsinrichtingen kunnen gebruik maken van de uitleendienst. De uitleendienst is dus niet bedoeld voor privaat gebuik of commerciële doeleinden.

Aanvragen moeten gebeuren via de dienst gebouwen (zie contactgegevens rechts boven). Meer informatie over de aanvraag, over het afhalen en terugbrengen van de materialen, de waarborgen en vergoedingen, alle uit te lenen materialen,... vind je in het uitleenreglement. Het aanvraagformulier kan je onderaan downloaden en ingevuld binnenbrengen bij de dienst gebouwen.

Gemeente brengt uitleenmaterialen ter plaatse voor verenigingen
Omdat veel verenigingen er moeilijk in slagen om vervoer te regelen voor groot materiaal uit de uitleendienst (nadarwagens, mobiele wastafels, wc-wagens en podium) is er nu de mogelijkheid dat de technische dienst het materiaal zelf brengt en terug komt ophalen bij de vereniging. Voor het leveren en terug ophalen van die materialen bedraagt de vervoerskost 75 euro voor één begonnen vrachtwagen en 150 euro voor twee of meer vrachtwagens. Reserveren en annuleren van deze diensten kan tot 2 weken op voorhand. De retributie op het podium verdwijnt. Het nieuwe retributiereglement vind je hier.

Evenementencontainers
Wil je een afvalcontainer plaatsen tijdens je evenement? Dit vraag je aan via dit formulier.