Gratis vrijwilligersverzekering

De nieuwe gratis vrijwilligersverzekering wordt 1 april immers gelanceerd!
Vanaf 1 april 2019 veranderen de erkenningscriteria, het reglement en de polis van de gratis vrijwilligersverzekering. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en aan Nederlandstalige organisaties in Brussel. Organisaties die nog in aanmerking komen, kunnen vanaf 1 april hun nieuwe erkenningsnummer aanvragen. Ze krijgen na goedkeuring beschikking over 1000 gratis vrijwilligersuren gedurende 12 maanden. Na die periode kunnen ze hun erkenning verlengen. 

Nieuw vanaf mei 2019
Via tools.vrijwilligerswerk.be ontwikkelen wij momenteel een gratis applicatie, waarmee je al onze teksten over de gratis verzekering, maar ook over de vrijwilligerswet en meer, op je eigen website kan plaatsen. Wijzigt er iets? Dan passen wij het centraal aan en is de informatie op jullie website steeds up to date. Interesse? Mail vrijblijvend naar lies@vsvw.be 

Wat moeten organisaties doen?
Organisaties kunnen een nieuwe erkenningsaanvraag doen vanaf 1 april, via www.gratisvrijwilligersverzekering.be. Ze vinden daar alle informatie, kunnen zich registreren en na goedkeuring hun activiteiten beheren op dit platform. 

Wat als de organisatie niet meer in aanmerking komt?
Vanaf 1 april 2019 komen vzw's met betaald personeel niet meer in aanmerking voor de gratis verzekering. Aangezien de vrijwilligers immuun zijn, heeft de organisatie verzekeringsplicht en moet zij zelf een polis afsluiten. We ondersteunen de organisaties daar graag bij met dit online dossier over vrijwilligers verzekeren.

Info: www.vrijwilligersverzekeren.be of verzekering@vsvw.be