Herbruikbare bekers

Feesten zonder afval

Feesten? Zeker! Maar dan liefst zonder grote plastic afvalberg achteraf. Brecht maakt komaf met wegwerpverpakkingen en kiest voor herbruikbaar materiaal. Ga je de uitdaging aan om samen met ons de afvalberg in te dijken? Brecht helpt je om je evenement zo duurzaam mogelijk te organiseren.

Weg met wegwerp

De wetgeving cateringmateriaal wil organisatoren stimuleren om af te stappen van wegwerpplastic. Voor lokale besturen is het verboden drank of bereide voedingsmiddelen in cateringmateriaal voor eenmalig gebruik aan te bieden. Voor verenigingen is het gebruik van wegwerpbekers enkel toegestaan als ze kunnen garanderen 95% apart in te zamelen voor recyclage. Ook verenigingen schakelen dus best over naar herbruikbaar cateringmateriaal.

Herbruikbare bekers

Brecht voorziet binnenkort haar eigen gepersonaliseerde herbruikbare bekers! Verenigingen zullen deze kunnen ontlenen. In afwachting ontleen je ze bij een verhuurfirma. Zij zorgen voor de levering, het ophalen en de afwas. Ook voor bordjes, kommetjes en schaaltjes kan je terecht bij deze verhuurders. Voor interessante referenties: neem gerust contact op met de dienst duurzame ontwikkeling.

Helemaal duurzaam

Heb je de smaak te pakken? Wil je nog een stapje verder zetten in de verduurzaming van jouw evenement? Neem een kijkje op: groenevent, provincieantwerpen, mvo, enz.