• Ondernemen: verplichting om elektronisch betaalmiddel aan te bieden

  Vanaf 1 juli 2022 moeten alle ondernemingen die met consumenten te maken hebben, van de kleinste tot de grootste, hun klanten ten minste één oplossing aanbieden waarmee zij hun aankopen elektronisch kunnen betalen. Dat wil niet zeggen dat cashbetalingen mogen worden geweigerd.

  lees meer
 • Maand van de markt april 2022

  De Maand van de Markt

  In de maand april zetten we in heel Vlaanderen de wekelijkse markt in de kijker.
  Ook in Brecht steunen we dan extra hard onze marktkramers.
  De actie start op vrijdag 1 april en loopt tot zaterdag 30 april. 

  lees meer
 • Update steunmaatregelen voor ondernemers

  Op welke steunmaatregelen kan je nog beroep doen als ondernemer? Hier vind je een update (eind januari 2022) van de Vlaamse en federale steunmaatregelen.

  lees meer
 • Toegestane afwijkingen wekelijkse rustdag

  Om de winkels in de gelegenheid te stellen om maximaal te kunnen genieten van de koopjesperiodes en de klanten mogelijkerwijs meer te spreiden door de extra openingsdag, worden voor het geheel van het grondgebied van de gemeente Brecht een aantal afwijkingen op de sluitingsdag toegestaan. 

  lees meer
 • Hinderpremie openbare werken

  Voortaan zal de communicatie met ondernemers over de hinderpremie openbare werken via de e-Box Enterprise verlopen. Dat is de digitale brievenbus voor overheidscommunicatie. Ondernemers kunnen hun e-box eenvoudig activeren via het e-loket voor ondernemers. 

  lees meer
 • Adviesraad lokale economie

  Heb jij ideeën die de lokale economie of landbouw van Brecht vooruit zouden kunnen helpen? Wil jij de gemeente adviseren in dossiers die belangrijk zijn voor de lokale economie of landbouw? Stel je dan nu kandidaat voor de adviesraad lokale economie.

  lees meer
 • 'Vlaams beschermingsmechanisme 10' aanvragen

  Deze steunmaatregel is specifiek gericht op uitbaters van discotheken, dancings, feestzalen, hotels, eventbedrijven, reisbureaus of personenvervoer via autocars uitbaten.

  lees meer
 • Wil jij uitgenodigd worden voor een aanbesteding van de gemeente?

  Als gemeente zijn we regelmatig op zoek naar bedrijven die voor ons bepaalde werken of diensten kunnen uitvoeren, bepaalde goederen kunnen leveren, ... Uiteraard telt Brecht tal van lokale bedrijven waarop we beroep zouden kunnen doen. Het is ons doel om deze dan ook zoveel mogelijk te betrekken in ons aankoopbeleid.

  lees meer
 • Zin om mee het volgende ondernemersevent te organiseren?

  In 2022 zou het gemeentebestuur graag opnieuw een ondernemersevent organiseren net zoals de succesvolle editie van 2016. Wil jij meewerken aan de invulling en uitwerking van dit event? Ben jij een krak in het organiseren? Wil jij iets doen voor de ondernemers in je gemeente? Stel je dan kandidaat voor de werkgroep ondernemersevent. 

  lees meer
 • Mis geen premies en zorg voor de juiste ondernemingsgegevens

  De Economische Inspectie van de FOD Economie stelt vast dat de gegevens van 1 op de 5 ondernemingen niet correct of volledig zijn ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Juiste gegevens in de KBO-databank zijn nochtans voor elke onderneming belangrijk. Wat veel ondernemingen niet weten, is dat ze een groot deel van de gegevens gratis kunnen aanpassen.

  lees meer

Laatste nieuws

Abonneren op Recente nieuwsberichten