• Zomersolden 2020

  In België mag een verkoper slechts 2 keer per jaar onder de benaming 'solden' of een gelijkaardige naam een verkoop houden. Beide periodes van solden zijn bij wet bepaald. Door de maatregelen tegen het coronavirus lopen de zomersolden 2020 uitzonderlijk van 1 augustus tot en met 31 augustus.

  lees meer
 • Dyzo, het anker voor zelfstandigen in moeilijkheden

  Dyzo – wat staat voor dynamiseren van de zelfstandige ondernemer - biedt advies en begeleiding aan zelfstandigen in moeilijkheden en gefailleerden. Dyzo is daartoe erkend als structurele partner van het Agentschap Innovatie en Ondernemen, de bevoegde dienst voor Economie in het Vlaams Gewest.

  lees meer
 • Verlenging hinderpremie en nieuwe ondersteuningspremie

  De Vlaamse Regering heeft beslist om de looptijd van de corona hinderpremie voor ondernemers die hun locatie verplicht moeten sluiten, te verlengen. Daarnaast krijgen ondernemers met een groot omzetverlies een ondersteuningspremie van 2000 euro.

  lees meer
 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Op deze pagina vind je steeds de laatste update van informatie en maatregelen over het coronavirus. Ook een update van de FAQ met veelgestelde vragen van onze Brechtse inwoners aan het callcenter (gratis nummer 0800 23 310) lees je hier. 

  lees meer
 • De gemeente Brecht steunt haar ondernemers

  Onze Brechtse ondernemers blijven niet bij de pakken zitten tijdens de huidige coronacrisis. Her en der wordt nieuwe dienstverlening aangeboden. De gemeente Brecht is trots op de veerkracht van haar Brechtse bedrijven en ondersteunt graag de nieuwe initiatieven graag. Daarom zal er op de gemeentelijke website (www.brecht.be/initiatieven-brechtse-ondernemers) binnenkort een overzicht komen van alle nieuwe dienstverlening die wordt aangeboden. Je bent ondernemer en hebt een initiatief opgestart? Geef het ons door!

  lees meer
 • Corona - overzicht steunmaatregelen voor ondernemers

  Om bedrijven zoveel mogelijk bij te staan, te ondersteunen en te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen, neemt de Vlaamse Regering extra maatregelen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle mogelijke maatregelen waarop je beroep kan doen. 

  lees meer
 • Ken jij de sorteerregels voor bedrijfsafval?

  Bedrijven zijn verplicht om afval te sorteren. Dit is niet nieuw. Net als thuis moet je verschillende vuilbakken en afvalcontainers in jouw bedrijf voorzien. Toch is de wetgeving niet helemaal dezelfde als voor huishoudelijk afval. 

  lees meer
 • De FOD Economie plant controles van het werkelijk gewicht van voorverpakte producten

  De Metrologische Dienst van de FOD Economie voert van januari tot en met april 2020 controles uit op de werkelijke hoeveelheid van geconditioneerde producten (voorverpakte producten) op de Belgische markt. De campagne is in het bijzonder gericht op winkels die zelf ter plaatse verse voedingswaren in variabele hoeveelheden voorverpakken.

  lees meer
 • Rurant maakt startkit voor beleving op de boerderij

  RURANT vzw maakt startkit voor beleving op de boerderij
  De Beleverij biedt een antwoord op de groeiende vraag naar plattelandsbeleving

  lees meer
 • Denk vroeger aan later!

  Op tijd nadenken over later is - zeker voor zelfstandige ondernemers - geen zorg voor later! Er valt immers
  heel wat ruim op voorhand te regelen en dit op fiscaal, juridisch, economisch, sociaal en financieel vlak.

  lees meer

Laatste nieuws

Abonneren op Recente nieuwsberichten