Erfbeplanting

Gratis erfbeplantings- of landschapsbedrijfsplan

Ben je land- of tuinbouwer in hoofdberoep in de provincie Antwerpen? Leef en werk je graag op een mooi en verzorgd platteland? Maak dan gebruik van de gratis dienstverlening van de provincie en maak van je bedrijf een pareltje in het landschap!

Voor advies en plannen kun je terecht bij de landschapsarchitect van de Hooibeekhoeve, zonder kosten of verplichtingen. Samen met jou maakt ze een erfbeplantings- of landschapsbedrijfsplan op maat van je bedrijf. Op die manier word je actief betrokken bij het behoud van het landschap en de natuurwaarden in het buitengebied.

Hierbij wordt rekening gehouden met de reeds aanwezige beplanting, het omliggende landschap, eisen en wensen van je medebewoners, mogelijkheden en beperkingen van de bedrijfssite, maar bovenal met je bedrijfsvoering en de sectorgebonden aspecten.

Ook in het kader van vergunningsaanvragen is het aangewezen om een beplantingsplan bij je dossier te voegen dat rekening houdt met de bedrijfsspecifieke kenmerken. Dit is voor de adviesverlenende instantie gemakkelijk om te gebruiken als controle en voor de land- en tuinbouwer een extra motivatie. Vraag ernaar bij je advies-, studie- of architectenbureau.

Kandidaatstelling

Wil je begeleid worden door de tuin- en landschapsarchitecte van de Hooibeekhoeve? Stel je dan kandidaat door het formulier in te vullen en terug te sturen naar onderstaande gegevens. Je neemt best ook daarna zelf telefonisch contact op met de landschapsarchitect om een afspraak te maken voor een eerste kennismaking en plaatsbezoek bij je thuis.

Downloads:

Kandidaatstelling landschapsintegratie (pdf - 342kB)

Meer info?

Leen Dierckx
Tuin- en landschapsarchitect
014 85 27 07
Leen.dierckx@hooibeek.provant.be
website Provant: erven in het landschap

Brochure : Erven in het landschap  
Je kan de gedrukte versie van deze brochure ook komen ophalen op de dienst lokale economie en landbouw.