Winnaars Kampioenenviering 2015

Dat de gemeente Brecht vruchtbare sportgrond bezit, werd dit jaar weer duidelijk door het talrijke aanwezige sporttalent en hun geleverde sportprestaties in het voorbije sportjaar 2014. Maar liefst 17 individuele sporters en 5 sportploegen werden gevierd voor hun prachtige sportprestaties. De viering werd geanimeerd door het olijke theaterduo “de Vleugeladjudanten”. Deze twee zotte mijnheren riepen één voor één de gehuldigden naar voor om hen in de bloemen te zetten. 

Naast de huldiging van de individuele en ploegsporters die in het jaar 2014 een titel van kampioen behaalden, werden deze avond ook enkele trofeeën verkozen. In alle geheimhouding selecteerde de Brechtse sportraad vooraf per trofee reeds 3 kandidaten, die dan pas tijdens de kampioenenviering werden bekend gemaakt. Tijdens de viering verkoos een externe deskundige vakjury de winnaars.

De 3-hoofdige vakjury werd door de sportraad samengesteld:

  • Luc Wuyts (sportjournalist Het Laatste Nieuws)
  • Sarah Van Hasselt (Amazone Eventing)
  • Xander Denys (Voormalig duathleet)

Het was een moeilijke opdracht voor de jury, maar uiteindelijk slaagden ze erin om uit de genomineerden toch één winnaar per categorie aan te duiden:

  • Sportbelofte: Mirthe De Vos (Karaté)
  • Sportman: De Smet William (Zeilen)
  • Sportvrouw: Eveline Van Looveren (Paardrijden)
  • Sportploeg: Hondenschool DTC Brecht - Flybalteam Black Brains (Hondensport)

Naast de huldiging van de kampioenen, werden ook de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Vrijwilliger Leo Van Trier ontving daarom de gouden medaille van de minister van sport omdat hij zich al minstens 21 jaar vrijwillig inzet voor Badmintonclub Sint-Job.

De foto's van de kampioenenviering 2015 vind je in het fotoboek.