Energiescan

Heb jij ook zo een hoge elektriciteitsfactuur?
Het gemeentebestuur biedt onder voorwaarden en in samenwerking met VZW Goed Wonen een gratis energiescan aan inwoners-eigenaars.

Gratis energiescan
Een energiesnoeier komt bij jou thuis en onderzoekt gratis met jou de energietoestand van de woning. Samen zoeken ze naar nutteloos energieverbruik in je woning en ze geven je interessante tips om water, verwarming en elektriciteit te besparen. Bij het huisbezoek krijg je ook onder bepaalde woorwaarden gratis energiebesparend materiaal dat zij plaatsen: gratis spaarlampen, spaardouchekop, radiatorfolie en buisisolatie.

Kleine energiebesparende werken
In totaal kunnen de energiesnoeiers een 30-tal kleine werken uitvoeren.

Voorbeelden:

  • plaatsen van tochtstrips, bruismondstukken en spaarlampen;
  • dichten van spleten en kieren;
  • repareren van lekkende kranen en stoppen lopend WC-water
  • plaatsen van buisisolatie en radiatorfolie;
  • enz.

De energiesnoeiers bespreken samen met jouwelke werken het best worden uitgevoerd. De werken worden aan sociale prijzen uitgevoerd.

Eenvoudige dakisolatie
Bespaar 30 % van je warmte door je dak te isoleren!  De energiesnoeiers zijn gespecialiseerd in het plaatsen van dakisolatie. De energiesnoeiers onderzoeken op welke wijze ze je dak kunnen isoleren en maken vrijblijvend een prijsberekening op.

Hoe aanvragen?
Niet iedereen heeft recht op een gratis energiescan. De gratis energiescan wordt aangevraagd via het woonloket of via het OCMW..